Důležité upozornění!

Policie České republiky a šéfcensor Ústavu pro studium totalitních režimů Jaroslav Čvančara varují: citovat jakékoli texty z tohoto blogu způsobuje vážné risiko trestního stíhání! Četba na vlastní nebezpečí!

Po mimořádném úspěchu v krajských, jakož i v senátních volbách (ve druhých jmenovaných jsme získali stejný počet křesel jako KDU-ČSL a trojnásobně víc než Zelení, a to dokonce bez toho, abychom kandidovali) se v naší Straně počínají dít věci, lze-li to vzhledem k jejímu konservativnímu charakteru vůbec tak nazvat, vpravdě revoluční. Epochální událostí má být schůze pražského lokálního sdružení Strany, tedy událost, jíž obdobnou nepamatují ani nejstarší z jejích údů.

Jistou vadou na kráse je, že termín akce byl oznámen pouhých 48 hodin předem, takže nebude snadné zajistit účast všech spoluúdů, ba je možné, že se nedostaví ani sami největší údové Strany (jichž je vzhledem k elitní povaze Strany mnohem víc než údů řadových).

Další povzbudivou událostí je, že vznikla spontánní iniciativa, v jejímž důsledku by měl být postupně, v malých krocích, sestaven seznam veškerého údstva. To je velký pokrok proti dosavadní praxi, kdy údství vznikalo pouhým prohlášením a vedení Strany čas od času, v návalu administrativního zoufalství, uspořádalo mezi údy se známou e-mailovou adresou akci "Udej svého spolustraníka", jejíž výtěžnost byla sice nevysoká, ale jež se svou originalitou bezesporu zapíše do dějin politického stranictví v českých zemích. Kdy a jak bude sčítání probíhat a zda při něm bude užíváno násilí, není zatím jasné, nicméně slibuji, že v případě dožití budu na tomto místě informovat.

Řešeny začínají být rovněž údské příspěvky, neboť vedení Strany naznalo, že svou náročnou práci nemůže donekonečna financovat formou self-sponsoringu. Vzhledem k tomu, že výběr příspěvků svou složitostí podstatně přesahuje vše, do čeho se naše Strana kdy pustila, na tomto poli se zatím úspěch neočekává, avšak velké muže dělají smělé cíle a ambiciosnímu záměru nezbývá než vzdát úctu.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)