Důležité upozornění!

Policie České republiky a šéfcensor Ústavu pro studium totalitních režimů Jaroslav Čvančara varují: citovat jakékoli texty z tohoto blogu způsobuje vážné risiko trestního stíhání! Četba na vlastní nebezpečí!

S pobavením sleduji první kroky nového ministra životního prostředí Tomáše Chalupy. Tohoto muže si pamatuji ještě z počátku jeho politické kariéry, kdy působil jako tiskový balamut ODS a mladší podržtaška Václava Klause, a dojem, který ve mně zanechal, byl vskutku nevalný. Je to nicméně už dávno.

Nyní, v nové vládní funkci, jest Chalupovi proplout mezi Scyllou a Charybdou: pokud by vrátil do funkce Libora Michálka, usmířil by si aspoň částečně rozzlobené voliče, ale zároveň by nevyslal dovnitř stranické mafie ten správný signál, jak dokázal zatočit se zrádcem. Vymyslel proto procesní, personální a forensní audit (poslední je dobře známý a na primitivnější z voličů dosud fungující trik jeho strany), po němž bude následovat výběrové řízení, ve kterém, přirozeně, Michálek skončí hluboko v poli poražených. Kolik rozezlených tím skutečně uspokojí, seznáme poté.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)